Over Google Chrome OS

Google Chrome OS is een besturingssysteem dat ontworpen is door Google.
Het is een besturingssysteem dat razendsnel werkt en super handig is.
Tevens worden je bestanden online bewaard met Google Chrome OS waardoor de prestatie van je computer gewoon TOP blijft.
Google Chrome OS is een op Linux gebaseerd besturingssysteem, waarmee Google zich in eerste instantie richt op zogenoemde netbooks - lichte, draagbare computers die met name geschikt zijn voor internettoepassingen.
De eerste versie van Google Chrome OS was op Donderdag 19 November 2009 beschikbaar.

De gebruikersinterface van Google Chrome OS is een interface dat erg sterk op Google's browser Google Chrome lijkt, vandaar de naam Google Chrome OS. Doordat Google Chrome OS gemaakt is voor het internet is kun je bij het opstarten meteen surfen, je hebt geen bureaublad zoals je bij Windows hebt.

Wat zijn de verschillen tussen Google Chrome OS en andere systemen?

De grootste verschil hebben we eigenlijk al genoemd, Google Chrome OS maakt geen gebruik van de hardeschijf om data op te slaan, alle bestanden, informatie en dergelijke zal online opgeslagen worden, dit zodat de prestatie van de systeem optimaal blijft, en tevens zullen gebruikers zich niet druk te maken over installatie en updates dat te groot zijn, kort gezegt geen zorgen over je schijfruimte. Naast de schijfruimte voordelen komt daarnaast ook nog eens bij dat google met regelmaat automatisch bestanden zal afspeuren naar virussen zodat je optimaal veilig bent.

Vice President, Product Management van Google Sundar Pichai heeft gemeld dat hun doel is om Google Chrome OS zo snel te maken dat je deze kunt vergelijken met de opstartsnelheid van een televisie.

Presentatie over Google Chrome OS

Advertentie
Enquête Dell Notebook (versie 2)